Voor wie

Kindercoaching Verliesreis

 

Samen op reis om jou te laten groeien...

 

 

 

Coaching, massage en cursussen voor ouders en kinderen

Voor wie

Voor elk kind en/of ouder en op elk moment kan ik iets betekenen. Mijn begeleiding richt zich op de hulpvraag van het kind en ook op de ouders. Een kind is onderdeel van een systeem, zijn gezin, en mag je niet loskoppelen en alleen maar als individu bekijken. De verliesreis is inzetbaar, daar waar ouders het even niet meer alleen kunnen, de boodschap te heftig is, de opvang en troost tijdelijk niet toereikend is.

 

De verliesreis is in te zetten wanneer:

 

Jouw kind niet lekker in zijn vel zit en je niet weet hoe je verder moet gaan ?

Je merkt al enige tijd iets aan je kind in gedrag of lichamelijke klacht en het is niet duidelijk wat er nu eigenlijk aan de hand is? Je kind is druk, snel overprikkeld, verdrietig, stil en je kunt je vinger er niet op leggen? Jij als ouder weet als geen ander dat er iets speelt maar wat?

 

Jouw kind geconfronteerd wordt met een ernstig zieke binnen het gezin/familie

Als iemand die je goed kent ernstig ziek is, moet je leren met deze situatie om te gaan.

Hoe vertel je het aan de kinderen en welke vragen roept dit bij hen op?

In dit stadium van verwacht verlies kan de verliesreis al met je meedenken.

 

Jouw kind geconfronteerd wordt met het overlijden van een dierbare

Zodra een kind oud genoeg is om een persoon te herkennen, is het ook oud genoeg om te rouwen.

Kinderen hebben veiligheid nodig om hun gevoelens te uiten.

Vaak is er thuis intens verdriet en is alles van de een op de andere dag anders en onbekend en dus onveilig voor kinderen geworden. Vaak treuren zowel het kind als de ouders terwijl de ouder ook het kind zou moeten steunen en troosten.

Bij de verliesreis kun je op steun rekenen bij deze bijna onmogelijke taak. Tijdelijk krijgt jouw kind de steun en hulp die het nodig heeft van een ander totdat je zelf weer voldoende kracht hebt om deze taak voort te zetten.

 

Jij als ouder niet goed weet hoe je met het verdriet van je kind moet omgaan

Volwassenen proberen hun kinderen vaak te beschermen tegen de pijn van het verlies. Soms worden manieren gekozen die bij het kind meer vragen oproept zoals het niet informeren over of betrekken bij de situatie, geen antwoord geven op vragen die het kind stelt of de waarheid een beetje mooier maken.

 

Je vraagt je misschien af wanneer professionele hulp daadwerkelijk nodig is. Jij kent je kind het beste en wanneer je merkt dat het kind niet optimaal functioneert. Dat wil zeggen, ander gedrag vertoont dan anders, of meer dan anders klaagt over lichamelijke ongemakken, kan professionele hulp wenselijk zijn.

U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om te overleggen.