aromatherapie

Kindercoaching Verliesreis

 

Samen op reis om jou te laten groeien...

 

 

 

Coaching, massage en cursussen voor ouders en kinderen

 

 

Aromatherapie

Binnen de coachsessies maak ik dankbaar gebruik van aromatherapie.

Het inzetten van aromatherapie heeft veel voordelen. Je kunt er een oppepper van krijgen of juist van kalmeren. Aromatherapie versterkt je immuunsysteem en helpt om stress te verminderen. De oliën zijn afkomstig van geneeskrachtige planten en kruiden. Ze hebben allemaal hun specifieke kwaliteiten. Het is goed in te zetten bij bedplassen, boosheid, angsten, spijsverteringsklachten en slaapproblemen.

De essentiële oliën werken via de neus maar worden ook door de huid opgenomen tijdens een massage en komen zo in de bloedbaan terecht. Op die manier werkt de olie op het hele lichaam.

Gevoelige kinderen reageren sterk op prikkels van buitenaf. Met aromatherapie kun je daar op een positieve manier gebruik van maken.

 

 

Je kunt aromatherapie op verschillende manieren inzetten:

- bij massage

- als prikkeltherapie in de vorm van wrijfolie

- voetenbad

- verdamping

 

 

 

 

 

 

 

 

De geuren die ik voor de kinderen in eerste instantie gebruik zijn:

lavendel, manderijn, limoen en citroen.

Mandarijn

 

Mandarijn brengt de speelse creativiteit in het kind naar boven zodat problemen niet meer zo zwaar vallen. Mandarijn olie is het veiligste middel voor kinderen met buikpijn en een slechte spijsvertering. De olie is verwarmend, troostend, verzachtend en goed voor zwangere vrouwen, goed bij rusteloosheid en slapeloosheid. Helpt bij spanningen, bedplassen, angst, verdriet en prikkelbaarheid.

Verkrijgbaar als massageolie (9,95), wrijfolie (9,75) en etherische olie (11,45).

Lavendel

 

Lavendel kan goed worden ingezet bij kinderen met slaapproblemen, groeipijnen, buikpijnen en verkoudheden. Lavendelolie is reinigend, harmoniserend, opbouwen en verfrissend. Lavendelolie geeft het gevoel alsof er een frisse wind door de ziel is gegaan.

Verkrijgbaar als massageolie (9,95), wrijfolie (9,75) en etherische olie (10,95).

Citroen

 

Citroen is een heldermakende en verfrissende olie en goed in te zetten bij kinderen die veel piekeren en veel in hun hoofd zitten waardoor ze zich moeilijk kunnen concentreren. De olie heeft een verhelderende werking en is goed voor kinderen die onzeker zijn. Kan ook ingezet worden bij slapeloosheid, nachtmerries en traagheid (versterkend).

Verkrijgbaar als massageolie (9,75), wrijfolie (9,75) en etherische olie (6,20)

Limoen

 

Limoen werkt zeer verfrissend en opbeurend. Op droevige momenten zorgt limoen voor vrolijkheid. Bevordert de eetlust en spijsvertering en helpt ook bij spijsverteringsproblemen. Een vette huid en aandoeningen als acne, steenpuisten en wratten kunnen ook behandeld worden met limoenolie.

Verkrijgbaar als massageolie (9,75), wrijfolie (9,75) en etherische olie (8,15).

De oliën die ik in de praktijk gebruik kunt u, indien gewenst, bij mij kopen.